Cad Systems  Cad Systems

Κεντρική Σχόλια Αναζήτηση Downloads Η εταιρεία

ΚΛΕΙδΙ 

 

 

Κεντρική
Ειδήσεις
Προϊόντα
Υπηρεσίες

ΚΛΕΙδΙ

Το ΚΛΕΙδΙ είναι μία εφαρμογή που λειτουργεί επάνω στην πλατφόρμα του AutoCAD® και αποτελεί μία ισχυρή πρόταση για τη βελτίωση της παραγωγικότητας του δημοφιλέστερου σχεδιαστικού προγράμματος στον κόσμο. Το ΚΛΕΙδΙ είναι περισσότερο προσανατολισμένο στη σχεδίαση κτιριακών μελετών. Εάν ασχολείστε με άλλα τεχνικά έργα ή θέλετε να εκμεταλλευτείτε στο έπακρο τις τελευταίες τεχνολογίες του AutoCAD®, ίσως αξίζει να δείτε την άλλη μας εφαρμογή, τους Οπλισμούς.

Το πρόγραμμα αποτελείται από τρία βασικά modules:

 1. Γενική σχεδίαση
 2. Ξυλότυποι και αναπτύγματα οπλισμών
 3. Αρχιτεκτονικές κατόψεις (2D)

Γενική σχεδίαση

Το τμήμα της γενικής σχεδίασης προσθέτει ένα μεγάλο πλήθος από νέες εντολές στο AutoCAD®, με τις οποίες μπορείτε

 • να τυποποιήσετε επαναλαμβανόμενες εργασίες ρουτίνας
 • να επιταχύνετε χρονοβόρες σχεδιαστικές διαδικασίες
 • να προσθέσετε νέες δυνατότητες στη σχεδίαση και επεξεργασία των αντικειμένων
 • να τοποθετήσετε εύκολα και να ενημερώνετε αυτόματα τα σύμβολα υψομέτρων σε όψεις και τομές
 • να βελτιώσετε την εμφάνιση των σχεδίων

Επιπλέον το ΚΛΕΙδΙ προσφέρει μία πληθώρα από σύμβολα βιβλιοθήκης, γραμματοσειρές, τύπους γραμμής (linetypes), hatch patterns, έτοιμα dimension styles και templates, ενώ παράλληλα παρέχει μία σειρά από εντολές για να χρησιμοποιείτε και να διαχειρίζεστε εύκολα όλα αυτά τα στοιχεία, συμβάλλοντας σημαντικά στη μείωση του χρόνου που απαιτείται για το συμβολισμό των σχεδίων, με αποτέλεσμα να έχετε περισσότερο χρόνο για ν' ασχοληθείτε με το ουσιαστικό κομμάτι του σχεδίου.

Στη συνέχεια αναφέρουμε μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα λειτουργιών που χωρίς το ΚΛΕΙδΙ είναι εξαιρετικά χρονοβόρες ή και πολύ δύσκολο να επιτευχθούν:

 • Επαναρίθμηση σε συγκεκριμένο attribute σε blocks της επιλογής σας
 • Αυξομείωση τιμών σε συγκεκριμένο attribute σε blocks της επιλογής σας
 • Εύρεση και αντικατάσταση κειμένου σε συγκεκριμένα attributes σε blocks της επιλογής σας
 • Επιλεκτική αλλαγή των ιδιοτήτων συγκεκριμένων attributes σε blocks της επιλογής σας
 • Μαζική περιστροφή, αναστροφή ή scaling αντικειμένων χωρίς αυτά να μετακινηθούν από τη θέση τους
 • Μαζικό break αντικειμένων στα σημεία που τέμνονται από ένα άλλο αντικείμενο
 • Αντικατάσταση επιλεγμένων references ενός block με ένα άλλο block
 • Μαζική αναγραφή των διαστάσεων των πλευρών σε κλειστές ή ανοιχτές πολυγωνικές με τη μορφή κειμένου ή διάστασης
 • "Φιλτράρισμα" των σχεδιαστικών αντικειμένων με κάθε δυνατό τρόπο για γρήγορη επιλογή των αντικειμένων που θέλετε
 • Αντιστροφή της φοράς σχεδίασης μιας πολυγωνικής
 • Μετατροπή spline σε polyline

Αυτές είναι μερικές μόνο από τις εκπληκτικές δυνατότητες που προσφέρει το ΚΛΕΙδΙ και φυσικά απευθύνονται σε κάθε είδους σχέδιο. Ανακαλύψτε έναν νέο τρόπο σχεδίασης!

[ Αρχή της σελίδας ]

Ξυλότυποι και αναπτύγματα οπλισμών

Το module των οπλισμών του προγράμματος αποτελεί ένα εξαιρετικά ισχυρό εργαλείο για την υλοποίηση των σχεδίων στατικών μελετών. Με τις εντολές που παρέχει το ΚΛΕΙδΙ μπορείτε

 • να δημιουργήσετε εύκολα τα στατικά σχέδια κτιριακών έργων (ξυλοτύπους ορόφων, θεμελιώσεις, ξυλοτυπικές τομές, δοκιδωτές πλάκες κλπ)
 • να σχεδιάσετε ταχύτατα και παραμετρικά τους οπλισμούς των πλακών στις κατόψεις
 • να εισαγάγετε εύκολα τα απαιτούμενα σύμβολα των οπλισμικών σχεδίων
 • να σχεδιάσετε λεπτομέρειες όπλισης
 • να σχεδιάσετε τα αναπτύγματα ράβδων οπλισμού
 • να δημιουργήσετε Πίνακα Οπλισμών από όλο το σχέδιο ή τμήμα αυτού
 • να μετατρέψετε σχέδια που έχουν προκύψει από προγράμματα στατικής ανάλυσης

Και βέβαια όλα αυτά συνοδεύονται από μία σειρά από εντολές που διευκολύνουν σημαντικά τη διαχείριση και επεξεργασία των στοιχείων που δημιουργεί το πρόγραμμα. Επιπλέον, όλες οι λειτουργίες του προγράμματος είναι παραμετρικές, ώστε να μπορεί εύκολα ο κάθε χρήστης να το προσαρμόζει στις ανάγκες του και τις επιθυμίες του.

Τέλος πρέπει να επισημάνουμε ότι όλα τα αντικείμενα που παράγει το πρόγραμμα αποτελούνται από τις κλασικές σχεδιαστικές οντότητες του AutoCAD (δεν υπάρχουν custom objects), ώστε να μπορείτε αφενός να εργάζεστε στο οικείο περιβάλλον του AutoCAD® χρησιμοποιώντας τις γνωστές σας εντολές, αφετέρου να μοιράζεστε τα σχέδια με τους συνεργάτες σας χωρίς την εμφάνιση περίεργων μηνυμάτων για proxy objects!

[ Αρχή της σελίδας ]

Σε ποιους απευθυνόμαστε

Το ΚΛΕΙδΙ είναι ένα σχεδιαστικό βοήθημα που σας επιτρέπει να κάνετε τη ζωή σας λίγο (ή ..πολύ) πιο εύκολη στον τεράστιο κόσμο του AutoCAD!

Ως τέτοιο απευθύνεται σε όλους τους μηχανικούς και τους σχεδιαστές χειριστές του AutoCAD®, που ζητούν ένα ποιοτικό εργαλείο που θα τους διευκολύνει να βρουν το δρόμο τους στο περίπλοκο περιβάλλον του AutoCAD και θα τους βοηθήσει να επιταχύνουν σημαντικά την παραγωγική διαδικασία των σχεδίων γενικά και ειδικότερα των στατικών μελετών.

Το πρόγραμμα δεν απαιτεί κάποιες ιδιαίτερες γνώσεις, εκτός από την αυτονόητη ικανοποιητική γνώση του AutoCAD®. Η εμπειρία μας τόσα χρόνια μας έχει δείξει ότι το ΚΛΕΙδΙ είναι πολύ εύκολο στην εκμάθηση και οι συνάδελφοι που το χρησιμοποιούν έχουν αποδείξει ότι απαιτείται ελάχιστη προσπάθεια για την προσαρμογή στο νέο περιβάλλον. Εξάλλου έχουμε φροντίσει να αφήσουμε ανέγγιχτα τα μενού του AutoCAD®, ώστε να εξοικειώνεται σταδιακά ο χρήστης με το πρόγραμμα και να μην επηρεάζεται ο τρόπος που λειτουργεί.

Το ΚΛΕΙδΙ δεν κάνει στατική ανάλυση, αλλά βοηθά στη σχεδίαση στατικών σχεδίων υψηλής ποιότητας. Εάν, λοιπόν, σας ενδιαφέρει η τυποποίηση και η ποιότητα στα σχέδια, η γρήγορη δημιουργία ξυλοτυπικών και οπλισμικών σχεδίων, η εύκολη σχεδίαση και διαχείριση αναπτυγμάτων ράβδων οπλισμού και η άμεση δημιουργία πίνακα οπλισμών, τότε νομίζουμε ότι το πρόγραμμα αποτελεί μια σοβαρή πρόταση για εσάς.

[ Αρχή της σελίδας ]

Modules

Όπως αναφέρεται και στην αρχή, το ΚΛΕΙδΙ αποτελείται από τρία βασικά modules: τη γενική σχεδίαση, τους οπλισμούς και τα αρχιτεκτονικά. Το κομμάτι των οπλισμών χωρίζεται επίσης σε διάφορα τμήματα. Έτσι έχουμε:

1.    Γενική σχεδίαση

Περιλαμβάνει εντολές για την εισαγωγή και διαχείριση μιας πληθώρας από σύμβολα, γραμματοσειρές, linetypes, hatch patterns και dimension styles. Επιπλέον παρέχει δυνατότητα για εύκολη διαχείριση των layer καθώς και την τυποποίηση της ονομασίας τους, ειδικές λειτουργίες για εύρεση και αντικατάσταση block και κειμένων, νέες εντολές στην επεξεργασία των σχεδιαστικών οντοτήτων και πολλές άλλες εξαιρετικά ...εθιστικές διευκολύνσεις!!

2.    Ξυλότυποι - οπλισμοί

Προσφέρεται για το εύκολο στήσιμο ξυλοτυπικών σχεδίων, καθώς περιλαμβάνει εντολές για την εύκολη εισαγωγή υποστυλωμάτων, δοκών, συμβόλων πλακών, θεμελίων και συνδετήριων δοκών, μαζί με τα απαραίτητα συνοδευτικά blocks ονομασίας του κάθε στοιχείου. Η διαχείριση όλων αυτών των συμβόλων, αλλά και η αντιμετώπιση οιωνδήποτε αλλαγών στο σχέδιο, αποτελεί πια ..παιχνίδι! Επίσης μπορείτε πανεύκολα να δημιουργήσετε ξυλοτυπικές τομές (κατακλίσεις) επάνω στον ξυλότυπο, ενώ με μία κίνηση μπορείτε να οπλίσετε μία σειρά από πλάκες, σύμφωνα με τις στατικές και σχεδιαστικές παραμέτρους που έχετε καθορίσει. Τέλος μπορείτε να παραγάγετε εύκολα τις λεπτομέρειες όπλισης των υποστυλωμάτων αλλά και να εισαγάγετε όλα τα απαραίτητα συνοδευτικά σύμβολα. Επιπλέον περιέχεται και ένα πρόγραμμα για τη μετατροπή σχεδίων που έχουν παραχθεί με προγράμματα στατικής ανάλυσης.

3.    Αναπτύγματα οπλισμών - Πίνακες

Προσφέρεται για τη σχεδίαση των οπλισμών οποιουδήποτε τεχνικού έργου, όπως είναι γέφυρες, τοίχοι αντιστήριξης, πολύπλοκα κτιριακά έργα κλπ. Μπορείτε εύκολα να εισαγάγετε μία ράβδο οπλισμού στο σχέδιο επιλέγοντας έναν από τους πολλούς τύπους που προσφέρει το πρόγραμμα ή να δημιουργήσετε νέους τύπους ράβδων οπλισμού! Η εισαγωγή και η επεξεργασία  των στοιχείων γίνεται μέσω των κατάλληλων παραθύρων διαλόγου, ενώ παρέχονται εντολές για την εύκολη επιλογή και αναπαραγωγή των ράβδων, τον έλεγχο της αρίθμησής τους, καθώς και την εφαρμογή μαζικών αλλαγών στα στοιχεία των ράβδων. Ανά πάσα στιγμή μπορείτε να δημιουργήσετε αναλυτικό πίνακα οπλισμών από τις σχεδιασμένες ράβδους, στον οποίο εμφανίζεται όλα τα στοιχεία των οπλισμών: αριθμός, σχήμα, διαστάσεις, διάμετρος, πλήθος και βάρος. Επίσης μπορείτε να δημιουργήσετε συγκεντρωτικό πίνακα με τα βάρη των οπλισμών ανά διάμετρο.

4.    Αναπτύγματα δοκών και υποστυλωμάτων

Περιλαμβάνει εντολές για τη σχεδίαση αναπτυγμάτων σε όψη δοκών και υποστυλωμάτων μαζί με τους οπλισμούς τους. Η σχεδίαση του αναπτύγματος των δοκών μπορεί να επιτευχθεί είτε με την εισαγωγή των γεωμετρικών δεδομένων της μέσω βολικών παραθύρων διαλόγου είτε με την εξαγωγή της γεωμετρίας μέσω του σχήματος της δοκού στην κάτοψη. Η δοκός μπορεί να περιέχει ανισοσταθμίες ή και διαφορετικές διατομές ανάμεσα στα ανοίγματα.  Μπορείτε να ρυθμίσετε πάρα πολλές παραμέτρους για τον τρόπο με τον οποίο θα δημιουργηθούν αυτόματα οι οπλισμοί (μήκη αγκύρωσης, ματίσεις, επικαλύψεις κλπ), μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο πύκνωσης των συνδετήρων και μπορείτε να ορίσετε πρόσθετους οπλισμούς σε όσες στηρίξεις επιθυμείτε. Το πρόγραμμα σχεδιάζει τη δοκό σε όψη μαζί με τα απαραίτητα σύμβολα, τα αναπτύγματα των ράβδων οπλισμού επάνω και κάτω, καθώς και αυτά των πλευρικών οπλισμών και των συνδετήρων, και τέλος σχεδιάζει όσες διαφορετικές διατομές εμφανίζονται στη δοκό μαζί με τους οπλισμούς τους!

5.    Αρχιτεκτονικές κατόψεις

Προσφέρεται για τη σχεδίαση αρχιτεκτονικών κατόψεων αυστηρά σε δύο διαστάσεις. Περιλαμβάνει εντολές για το εύκολο στήσιμο των κατόψεων, καθώς μπορείτε με λίγες κινήσεις να τοποθετήσετε στο σχέδιο τα υποστυλώματα και τους τοίχους (πάντα παραμετρικά), και στη συνέχεια να εισαγάγετε πόρτες και παράθυρα, μαζί με τους αντιστοίχους συμβολισμούς. 

[ Αρχή της σελίδας ]

Εν κατακλείδι...

Η τρέχουσα έκδοση του προγράμματος αποτελεί τον καρπό μιας πολύχρονης προσπάθειας, που ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του 1990, χωρίς ποτέ να φανταστούμε ότι το ταξίδι που ξεκίνησε τότε σαν προσωπική αναζήτηση θα κατέληγε κάποτε στο αποτέλεσμα που κρατάτε στα χέρια σας! Είμαστε βέβαιοι ότι όσοι έχετε διάθεση να μας συνοδεύσετε στο ταξίδι αυτό, στο τέλος θα βγείτε κερδισμένοι, διότι κάθε μία εντολή που περιέχεται στο πρόγραμμα έχει προκύψει από την ανάγκη επίλυσης ενός πραγματικού προβλήματος με το οποίο ήρθαμε αντιμέτωποι στη διαδρομή.

Είμαστε πάντα στη διάθεση για οποιαδήποτε συμβουλή, παράπονο ή επιθυμία. Με την υποστήριξη και τη βοήθειά σας ελπίζουμε να συνεχίσουμε να βελτιώνουμε το πρόγραμμα, ώστε κάθε νέα έκδοση να έχει πραγματικό λόγο ύπαρξης και να μην αποτελεί απλώς μία προσαρμογή στην ετήσια έκδοση του AutoCAD®...

[ Αρχή της σελίδας ]

Τιμές

Η τιμή του προγράμματος εξαρτάται από τα modules που επιθυμείτε να προμηθευτείτε. Οι τιμές που εμφανίζονται στη συνέχεια αφορούν σε μία άδεια εργασίας και δεν συμπεριλαμβάνεται Φ.Π.Α. 24%. Το κόστος για την προμήθεια περισσότερων αδειών εργασίας διαμορφώνεται ως εξής:

 • 2η και 3η άδεια: έκπτωση 15%
 • 4η και 5η άδεια: έκπτωση 25%
 • Από την 6η άδεια και πάνω: έκπτωση 50%
Προϊόν Τιμή Σχόλιο
Γενική σχεδίαση 200 Πρόκειται για το βασικό module του προγράμματος.
Ξυλότυποι - οπλισμοί 500 Συμπεριλαμβάνει το module "Γενική σχεδίαση".
Αναπτύγματα - Πίνακες οπλισμών 800 Συμπεριλαμβάνει το module "Ξυλότυποι - οπλισμοί".
Αναπτύγματα δοκών και υποστυλωμάτων 1.000 Συμπεριλαμβάνει το module "Αναπτύγματα - Πίνακες οπλισμών".
Αρχιτεκτονικές κατόψεις (2D) 400 Συμπεριλαμβάνει το module "Γενική σχεδίαση".

[ Αρχή της σελίδας ]

 

Αποστολή αλληλογραφίας προς με ερωτήσεις ή σχόλια για το site.
Πνευματικά δικαιώματα  © 2007-2016 Cad Systems ΕΠΕ
Τελευταία τροποποίηση: 11-Ιουν-2016